چگونه از استمنا دوری کنم؟

متن سوال: 
جواني هستم 20 ساله، که چندي است به گناه استمناء مبتلا هستم . خواهشمند است بفرماييد چگونه آن را ترک و همچنين چه کار کنم که آثار سوء آن در بدنم دفع شود و به حالت انسان سالم برگردم؟(کمردرد، چشم ضعيف و ...)

دوست خوبم سلام
خود ارضايي يا استمنا از نظر اسلام حرام و گناه است. قرآن کريم مي‌فرمايد: هر کس از راهي، غير از همسرش، شهوتش را دفع کند، از تجاوز کاران است .[1] يعني از حکم الهي و انساني تجاوز کرده است.
پيامبر اکرم(ص) فرمود: هر کس شهوتش را با دست ( و هر طريق ديگري غير از مسير طبيعي و ازدواج) دفع کند، مورد لعنت و نفرت خداوند است .[2]
امام صادق(ع) فرمود: خود ارضايي (يا دفع شهوت از غير مسير طبيعي) از گناهان بزرگ است .[3]
نيز فرمود: خداوند با نظر رحمت به استمنا کننده نمي نگرد .[4]
فعل حرام، عصيان و مخالفت با فرمان حق تعالي است. کم و زيادش در حکم اصلي تفاوت ايجاد نمي کند. هر مقدار به اندازة خود گناه است. اگر کم صورت گيرد، به اندازة خود و اگر زياد باشد، به همان اندازه، اما در مورد تعداد دفعات زياد، گناه ديگري هم هست و آن تکرار گناه است که تکرار و اصرار بر گناه، گناه ديگري محسوب مي‌شود.
پيامبر اکرم(ص) فرمود: لا تنظروا الي صِغِرَ الذنب و لکن انظروا اِلي مَنِ اجتَر أتم؛[5] به کوچکي گناه منگريد، بلکه بر عظمت و بزرگي کسي بنگريد که نسبت به او گستاخي و نافرماني کرده‌ايد
پاکي و طهارت مطلوب و هدف هر انساني است و کسي را نمي‏يابيد که طالب آن نباشد و اين مهم بدون تلاش هماهنگ و حساب‏شده و صبر و حوصله و قبل از اتمام اسباب، تکيه بر توفيق الهي به دست نمي‏آيد، لذا با تکيه بر توفيق خداوند و استعانت از درگه الهي به توصيه‏هايي که در ذيل بيان مي‏گردد به صورت کامل، دقيق و مستمر عمل کنيد تا به اميد حضرت دوست هدف به کف آيد، مجددا تأکيد مي‏کنيم که عمل به برخي از دستورالعمل‏ها کافي نيست و بايد به تمام آنها به صورت دقيق و کامل و هميشگي عمل کنيد و الا نه تنها نتيجه‏بخش نخواهد بود، بلکه موجب خستگي شده و شما را
دلسرد مي‏کند. حال با تأکيد بر اين مقدمه به بيان دستورالعمل‏ها مي‏پردازيم:
الف) توصيه‏هاي اوليه به منظور کنترل نيروي شهوت و فرار از گناه خودارضايي:
1- سعي کنيد به هنگام خواب شکم شما بيش از حد معمول پر نباشد.
2- از پوشيدن لباس‏هاي تنگ و چسبان اجتناب کنيد.
3- از نگاه کردن به مناظر، فيلم‏ها و تصاوير تحريک کننده جدا خودداري کنيد و به محض مواجه شدن با اين امور چشم خود را بسته و يا به زمين و يا آسمان نگاه کنيد.
4- از شنيدن و خواندن مباحث و مطالب جنسي و حتي شوخي‏هاي جنسي و تحريک‏کننده و فکر کردن در اين امور جدا پرهيز کنيد.
5- از خوردن مواد غذايي که محرک است مانند: خرما، پياز، فلفل، تخم‏مرغ، گوشت قرمز، غذاهاي پرچرب، حتي‏المقدور اجتناب و به ميزان ضرورت اکتفا کنيد.
6- قبل از خواب حتما مثانه خود را تخليه نماييد.
7- از نوشيدن افراط‏گونه آب و مايعات پرهيز کنيد (به خصوص شب‏ها و قبل از خوابيدن).
8- هيچ‏گاه بدن عريان خود را در آينه نگاه نکنيد.
9- از دست‏ورزي اندام جنسي خود اجتناب کنيد و در هيچ شرايطي دست‏ورزي نکنيد.
10- هرگز به رو نخوابيد.
11- به منظور تخليه انرژي زايد بدن به طور منظم و زياد ورزش کنيد.
12- هيچ‏گاه بيکار نباشيد، براي اوقات فراغت خود برنامه داشته باشيد و آن را با مطالعه، ورزش، زيادت عبادت و... پر کنيد.
13- هرگز در مکاني خلوت و تنها و دور از نظر ديگران نباشيد.
14- هرگاه مورد هجوم افکار جنسي واقع شديد، در مکان خلوت و دور از نظر ديگران بسر نبريد بلکه در مجالس عمومي وارد شويد و در آنجا به سر بريد.
15- هفته‏اي يکي دو روز روزه مستحبي بگيريد و اگر توان آن را نداريد روزه اخلاقي بگيريد؛ يعني، ميزان صرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزايش و تعداد دفعات غذا را کاهش دهيد و به حداقل خوراک اکتفا کنيد.
16- با نامحرم رفتار متکبرانه داشته باشيد و از سخنان ملايمت‏آميز با آنها خودداري کرده واز نرمي و لينت در کلام با آنها اجتناب ورزيد.
17- هيچ‏گاه با نامحرم و جنس مخالف در مکان خلوت و دور از نگاه ديگران باقي نمانيد، حتي براي آموزش و...
18- قرآن زياد بخوانيد و درباره معاني آيات آن فکر کنيد.
ب ) عواقب خودارضايي:
خوب است در اينجا توجه شما را به عواقب خودارضايي جلب نماييم تا با آگاهي از آنها بهتر بتوانيد دامن همت به کمر زده و از اين گناه اجتناب ورزيد. البته عواقب سوء و پيامدهاي منفي و عملي اين گناه جداي از آن که معصيت است، فراتر از آن است که بتوان آنها را برشمرد، بلکه فقط به چند مورد از آن اکتفا مي‏کنيم:
1- پيامدهاي جسماني: ضعف چشم و بينايي، تحليل رفتن قواي جسماني، عقيم شدن و ناتواني در توليد مثل، پيري زودرس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتي چهره و از بين رفتن طراوت صورت.
2- پيامدهاي روحي و رواني: ضعف حافظه و حواس‏پرتي، اضطراب، منزوي شدن و گوشه‏گيري، افسردگي، بي‏نشاطي و لذت نبردن از زندگي، پرخاشگري و بداخلاقي و تندخويي، کسالت دائمي، ضعف اراده.
3- عوارض اجتماعي: ناسازگاري خانوادگي، بي‏ميل شدن به همسر و ازدواج، ناتواني در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بي‏غيرت شدن، احساس طرد شدن، از بين رفتن عزت، پاکي، شرافت و جايگاه اجتماعي، دير ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگي مشترک.
در پايان توجه شما را به تذکرات ذيل جلب مي‏کنم:
1- توجه داشته باشيد که رعايت اين امور بدون کم و کاستي و به صورت مستمر است که نتيجه‏بخش خواهد بود.همچنين هرراهکاري که بيشتربه آن نيازداريدودچارمشکل وضعف مي باشيد، عمل نمائيد.
2- به محض گناه و ارتکاب مأيوس از رحمت الهي نباشيد و با توبه مجددا ره پاکي را فراگيريد و سعي کنيد که تکرار نشود.
3- در صورت امکان ازدواج با کم کردن سطح توقعات و انتظارات ازدواج بهترين راه حل است.
4- در تمام حالات از خداوند براي حفظ پاکي استعانت بجوييد.
درموردجبران اين مشکلات اولاً شماجوانيد باترک اين عمل ناپسندقواي ازدست رفته رابازمي يابيد.دوماً توجه به مسائلي همچون:تغذيه مناسب ومقوي،تحرک وورزش مستمروهمچنين تزکيه وخودسازي عواملي هستند درتقويت نيروي اراده وايمان وبهبودي جسم وجان.
.
[1]مؤمنون (23) آية 7.
[2]مستدرک، کتاب النکاح، ص 570.
[3]سيد عبدالحسين دستغيب، گناهان کبيره، ص 332.
[4]وسايل الشيعه، ج 14، ص 268.
[5]بحارالانوار، ج 77، ص 168.
معرفي کتاب:1-گناهان کبيره،شهيددستغيب 2-توبه،انصاريان 3-اعتمادبه نفس،حورائي 4-جهادبانفس،مظاهري.
موفق و پيروز باشيد.

نوع سوال: 

پربازدیدترین ها